November 15, 2018

Computer MCQ For WBCS Preliminary 2019

1)A ‘bug’ in a programme is a
(a) Statement
(b) Error
(c) Signature
(d) both (b) and (c)

2)PDA stands for
(a) Personal Digital Assistant
(b) Personal Development Agency
(c) Personal Data Authority
(d) Personal Data Array

3) A ____ is a high-speed network that connect local networks in a city or town.
(a) LAN
(b) MAN
(c) WAN
(d) TAN

4) The device that converts computer out put for transmission over telephone lines is called
(a) interface
(b) interpreter
(c) modem
(d) I/O port

5) Which of the following is an example of a database manager?
(a) Organizer
(b) Paradox
(c) Quattro Pro
(d) CorelDraw

6)Which of the memory is fastest?
(a)Auxillary
(b)Buffer
(C)Hard disk
(d)Optical drive

7)The computer’s processor consists of which of the following parts?
(a).CPU and Main Memory
(b).Hard Disk and Floppy Drive
(C).Main Memory and Storage
(d).Control Unit and ALU

8)Cache memory is a_____.
(a).Small buffer storage
(b).Permanent storage
(C).Main memory
(d) .All of the above

9)Micro instruction are kept in ____.
(a).Main memory
(b)Control store
(C).Cache
(d).Either (1) or (2)

10)A megabyte is actually equal to ____kilobytes.
(a).100
(b)1000
(C)1024
(d)1024*1024


Answer
1)B
2)A
3)B
4)C
5)A
6)B
7)D
8)A
9)B
10)C

#Pscguide

No comments:

Post a Comment