November 11, 2018

Current Affairs MCQ For WBCS 2019

1) Who has been elected the new Director General (DG) of International Organization for Migration (IOM)?
[A] Christine A. Elder
[B] Abraham Hanson
[C] Antonio Vitorino
[D] George Crennan

2)The Victorian Gothic and Art Deco Ensemble of which Indian city has recently declared as a UNESCO World Heritage Site?
[A] ‎Pondicherry
[B] Panaji
[C] Kochi
[D] Mumbai

3)Who has taken over charge as the new chairman of the Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC)?
[A] P K Sinha
[B] B K Chaturvedi
[C] Ajit Seth
[D] S Ramesh

4)Which committee has been constituted by the Union Government to upgrade norms for state & district level economic data collection?
[A] Kabir Khan committee
[B] Sanjay Gupta committee
[C] Ravindra H Dholakia committee
[D] R S Kashyap committee

5)Which Indian journalist has authored the book “Eleventh Hour” to pay tribute to the men in uniform?
[A] Karan Thapar
[B] Arun Shourie
[C] Hussain Zaidi
[D] Madhu Trehan

6)Which Indian cricketer has recently inducted into ICC Cricket Hall Of Fame?
[A] Sachin Tendulkar
[B] Saurav Ganguly
[C] V V S Laxman
[D] Rahul Dravid

7)Which country’s team has won the 2018 Men’s Hockey Champions Trophy?
[A] Belgium
[B] Argentina
[C] Australia
[D] India

8)Who has been conferred with the National Kalidas Samman in visual arts by the Madhya Pradesh government?
[A] Kalamandalam Gopi
[B] Anjolie Ela Menon
[C] Satish Gujral
[D] Puttaraj Gavai

9)Who has won the 2018 men’s singles Malaysian Open Badminton tournament?
[A] Srikanth Kidambi
[B] Tommy Sugiarto
[C] Kento Momota
[D] Lee Chong Wei

10)India’s first-ever state-of-the-art e-waste recycling unit will come up in which city?
[A] Bengaluru
[B] Mumbai
[C] Delhi
[D] Kolkata


Answer
1)C
2)D
3)D
4)C
5)C
6)D
7)C
8) B
9) D
10) A

No comments:

Post a Comment