November 20, 2018

Current Affairs MCQ For WBCS 2019

1)Which of the following states has become partner state at 2018 Goa International Film Festival (GIFF)?
[A] Jharkhand
[B] Himachal Pradesh
[C] Assam
[D] Mizoram

2)Who is the author of the book “The Paradoxical Prime Minister: Narendra Modi And His India”?
[A] Shashi Tharoor
[B] Sanjay Baru
[C] Piyush Goyal
[D] Ravi Mantha

3)What is the India’s rank at the 2018 Henley Passport Index?
[A] 91st
[B] 81st
[C] 71st
[D] 61st

4)The researchers of which country have developed the world’s first bio-electronic medicine?
[A] Germany
[B] United Kingdom
[C] United States
[D] France

5) Who has been appointed the new Solicitor General of India?
[A] Ranjit Kumar
[B] Kunal Mangal
[C] Tushar Mehta
[D] Pankaj Jain

6)Who has become the India’s first judoka to win a medal at the Olympics – junior or senior?
[A] Garima Chaudhary
[B] Kalpana Thoudam
[C] Tababi Devi Thangjam
[D] Shushila Likmabam

7)Which of the following have been awarded the 2018 Nobel Prize for Economics?
[A] Damian Roland and Christina Choung
[B] William Nordhaus and Paul Romer
[C] Daniel Kahneman and Richard H. Thaler
[D] Friedrich Hayek and Elinor Ostrom

8) Who has been chosen as India’s first ‘Miss Trans Queen’?
[A] Veena Sendre
[B] Sanya Sood
[C] Nitasha Biswas
[D] Namita Ammu

9)Which of the following African countries will host the 2022 Youth Olympic Games?
[A] Senegal
[B] Nigeria
[C] Morocco
[D] Kenya

10)Which of the following cities is the venue of the 17th CHG of meeting of the Shanghai Cooperation Organization (SCO)?
[A] Dushanbe
[B] Sochi
[C] New Delhi
[D] Moscow


Answer
1)A
2)A
3)B
4)C
5)C
6)C
7)B
8)A
9)A
10)A

No comments:

Post a Comment