November 24, 2018

Current Affairs MCQ For WBCS 2019

1)After Sikkim, which North-East state has been officially declared Open Defecation Free (ODF)?
[A] Manipur
[B] Arunachal Pradesh
[C] Nagaland
[D] Mizoram

2)  Who has taken charge as the new CEO and MD of Infosys?
[A] Michael Pesch
[B] Nandan Nilekani
[C] Salil Parekh
[D] Pravin Rao

3) Who has been appointed the new Foreign Secretary of India?
[A] V.Rajamani
[B] Vijay Keshav Gokhale
[C] Madhukar Bhave
[D] Husain Dalwai

4)Who has been appointed as the new Deputy National Security Adviser (NSA)?
[A] Manish Pandey
[B] Arvind Gupta
[C] Rajinder Khanna
[D] Nikhil Singh

5) Which of the following countries has formally joined as the new non-permanent members of UNSC?
[A] Poland
[B] Japan
[C] India
[D] Egypt

6)Which state to host the 39th National Games in 2022?
[A] Meghalaya
[B] Nagaland
[C] Mizoram
[D] Assam

7) Which country has become the world’s first country to enforce equal pay for women and men?
[A] Finland
[B] France
[C] Iceland
[D] Sweden

8)Which country has won the 30th edition of the Hopman Cup tournament 2018?
[A] France
[B] Germany
[C] Spain
[D] Switzerland

9)Which Indian personality will be conferred with the France’s highest order of merit ‘Legion of Honour at the 42nd International Kolkata Book Fair 2018?
[A] Soumitra Chattopadhyay
[B] Priyanka Chopra
[C] Deepika Padukone
[D] Amitabh Bachchan

10)Aanchal Thakur has become the first Indian to win an international medal in skiing. She hails from which state?
[A] Punjab
[B] Kerala
[C] Himachal Pradesh
[D] Odisha


Answer
1) B
2) C
3) B
4) C
5) A
6) A
7) C
8) D
9) A
10) C

No comments:

Post a Comment