November 9, 2018

Current Affairs MCQ For WBCS 2019

1)Who has won the 2018 Cameroonian presidential election?
[A] Dion Ngute
[B] Clement Atangana
[C] Maurice Kamto
[D] Paul Biya

2)Which Indian armed force has launched an innovative mobile health App ‘MedWatch’?
[A] Indian Air Force
[B] Indian Navy
[C] Indian Army
[D] Indian Coast Guard

3)India’s first 2G Ethanol Bio-Refinery will be set up in which state, where ethanol will be produced from rice straw?
[A] Assam
[B] Odisha
[C] Rajasthan
[D] Punjab

4)What is the India’s rank in the 2018 Oxfam world inequality index?
[A] 168th
[B] 133rd
[C] 147th
[D] 135th

5)Which country’s team has won the 2018 Sultan Johar Cup Junior Hockey?
[A] India
[B] Britain
[C] New Zealand
[D] Malaysia

6)What is the India’s rank at the 2018 Global Hunger Index (GHI)?
[A] 113th
[B] 94th
[C] 44th
[D] 103rd

7)Which Indian folk artist has won the 2018 Fukuoka Arts and Culture Prize?
[A] Ila Arun
[B] Swaroop Khan
[C] Teejan Bai
[D] Malini Awasthi

8)Who has won the 2018 Shanghai Masters Tennis tournament?
[A] Roger Federer
[B] Borna Coric
[C] Novak Djokovic
[D] Andy Murray

9)Which noted historian has authored the book “Maharana Pratap: The Invincible Warrior”?
[A] Irfan Habib
[B] Sumit Sarkar
[C] Rima Hooja
[D] Uma Chakravarti

10)Which of the following are correct statements about Virat Kohli?
[A] He is the fastest batsman to score 10,000 ODI runs
[B] His last 1,000 runs came from just 11 innings, which is also a world record
[C] His strike rate at 92.5 is the highest among batsmen with 10,000 runs in one-day format
[D] All are correct


Answer
1)D
2)A
3)B
4)C
5)B
6)D
7)C
8)C
9)C
10)D

No comments:

Post a Comment