November 14, 2018

Current Affairs MCQ For WBCS Preliminary 2019

1)The 5th World Internet Conference (WIC) held in _____
    A. New Delhi, India
    B .Tokyo, Japan
    C.Wuzhen, China
    D.Jakarta, Indonesia

2)Who among the following has bagged with the 2018 London Press Freedom award?
    A.Nidhi Razdan
    B.Sreenivasan Jain
    C.Swati Chaturvedi
    D.Ankit Dhingra
   
3)SIMBEX, the 25th edition of the India-Singapore bilateral naval exercise is being held in which port ?
    A.Neil Island
    B.Vishakhapatnam
    C.Kandla
    D.Port Blair

4)What is the position of India in the largest smartphone market as per the report of Canalys ?
    A.8th
    B.6th
    C.4th
    D.2nd

5)India's first nuclear Ballistic Missile Submarine
    A.INS Arihant
    B.INS Virat
    C.INS Kolavari
    D.INS Vikram

6)Meghalaya's First 'Lokayukt'?
    A.Shashi Bhushan Bohra
    B.Rohit Sharma
    C.Vinod Aggrwal
    D.Pranay Kumar Mussary

7)First Woman Secretary General of the loksabha who gets the 2 years extension recently
    A .Rekha Sharma
    B.Snehlata Shrivastava
    C.Seema Tando
    D.None Of The Above

8)What is India's ranking in Index of Economic Freedom 2018?
    A.130th
    B.125th
    C.100th
    D.None of these
9)What is India's ranking in FDI Confidence Index, 2018?
    A.11th
    B.32nd
    C.17th
    D.43rd
   
10)Who became the youngest Indian to win a gold medal in the Commonwealth Games?
    A.Manu Bhaker
    B.Anish Bhanwala
    C.Shreyasi Singh
    D.Bajrang Punia



Answer
1)C
2)C
3)D
4)D
5)A
6)D
7)B
8)A
9)A
10)B

No comments:

Post a Comment