November 18, 2018

Current Affairs MCQ For WBCS Preliminary 2019

1)Which country to operate Sri Lanka’s loss-making Mattala Rajapaksa International Airport in Hambantota?
[A] India
[B] Germany
[C] China
[D] Japan

2)Which state High Court has declared the entire animal kingdom as legal entity in the State?
[A] Uttar Pradesh
[B] Maharashtra
[C] Rajasthan
[D] Uttarakhand

3)Who lead Indian men’s hockey squad in the 18th Asian Games 2018?
[A] Chinglensana Singh Kangujam
[B] Birendra Lakra
[C] PR Sreejesh
[D] Rupinder Pal Singh

4)Which company has set up the world’s largest mobile phone factory in Noida?
[A] Apple
[B] Samsung
[C] Xiaomi
[D] Oppo

5)Which state government has recently granted religious minority status to Jews living in the state?
[A] Manipur
[B] Kerala
[C] Goa
[D] Gujarat

6) Hima Das, who has created history by becoming the first Indian woman to win a gold at the IAAF World Under- 20 Athletics Championships, is belong to which state?
[A] Punjab
[B] Assam
[C] West Bengal
[D] Jharkhand

7)The book “Aluminium: The Future Metal” has been authored by whom?
[A] Aruna Sharma
[B] Anil Gopishankar Mukim
[C] Haribhai Chaudhary
[D] Tapan Kumar Chand

8)Which country’s President has been invited as chief guest in the 2019 Republic Day of India?
[A] Japan
[B] United States
[C] Maldivies
[D] South Africa

9) Who has won the 2018 women singles’ Wimbledon tennis tournament?
[A] Maria Sharapova
[B] Simona Halep
[C] Angelique Kerber
[D] Serena Williams

10) Kalpesh Yagnik, the veteran journalist passed away. He was associated with which newspaper?
[A] Financial Express
[B] Times of India
[C] The Hindu
[D] Dainik Bhaskar


Answer
1)A
2)D
3)C
4)B
5)D
6)B
7)D
8)D
9)C
10)D

No comments:

Post a Comment