November 5, 2018

Current Affairs Quiz For WBCS Exm

1)Who has won the 2018 Presidential Election of Maldives?
 [A] Mohamed Waheed Hassan
 [B] Abdulla Yameen
 [C] Ibrahim Mohamed Solih
 [D] Mohamed Nasheed

2)Which city is hosting the 18th UNICEF International Children’s Film Festival 2018?
[A] New Delhi
[B] Chennai
[C] Kolkata
[D] Pune

3) Who has been selected for the 2018 Sangita Kalanidhi award of the Music Academy?
[A] S R G Rajanna
[B] Aruna Sairam
[C] K Oman Kutty
[D] Premeela Gurumurthy

4)Who received the Golden Ball award for best player at the 2018 FIFA World Cup?
[A] Luka Modric
[B] Kylian Mbappe
[C] Harry Kane
[D] Thibaut Courtois

5) Which country to host the biennial multi-national large force employment warfare exercise “Pitch Black 2018 (PB-18)”?
[A] India
[B] Australia
[C] Canada
[D] Japan

6) Recently, the Supreme Court has stated that women have the constitutional right to enter the famous Sabarimala temple. The temple is located in which state?
[A] Tamil Nadu
[B] Karnataka
[C] Andhra Pradesh
[D] Kerala

7)Which road suburban railway station in Mumbai has been rechristened as Prabhadevi station?
[A] Boisar
[B] Andheri
[C] Churchgate
[D] Elphinstone

8)Which of the following countries is/are hosting the 2018 International Army Games (IAG)?
[A] Iran
[B] Armenia
[C] Russia
[D] All of the above

9)Who has been conferred with the 2018 Mohun Bagan Ratna?
[A] Pradip Choudhury
[B] Rahim Ali
[C] Sudip Chatterjee
[D] Shilton Paul

10)Which acclaimed personality has been selected for 2018 Rajiv Gandhi Sadbhavana Award for promoting communal harmony and peace.?
[A] Raghuram Rajan
[B] Muzaffar Ali
[C] Amitabh Bachchan
[D] Gopalkrishna Gandhi


Answer
1)C
2)C
3)B
4)A
5)B
6)D
7)D
8)D
9)A
10)D

No comments:

Post a Comment