November 8, 2018

English MCQ For WBCS 2019


Direction : (1-3) Choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.
1). VICTORIOUS
A. Defeated
B. Annexed
C. Destroyed
D. Vanquished
2)EXTRAVAGANCE
A. Luxury
B. Poverty
C. Economical
D. Cheapness
3)GRACEFUL
A. Rough
B. Expert
C. Miserable
D. Awkward
Direction; (6-10) Choose the word which best expresses the meaning of the given word.
4)BROWSE
A. Heal
B. Deceive
C. Examine
D. Strike
5)PONDER
A. Think
B. Evaluate
C. Anticipate
D. Increase
6)IRONIC
A. Inflexible
B. Bitter
C. Good-natured
D. Disguisedly sarcastic
Direction (6-10) Sentence Correction
7)He rebuked Ram and I for our derelication to duty.
A.I and Ram                      
B.Ram and me
C. Ram and my                    
D.No improvement
8).Hardly Ram had opened the question paper when he went blank.
A. Hardly opened Ram had          
B. Hardly had Ram opened
C. Hardly did Ram opened          
D.No improvement
9).One of my friends has able, competent and bravery.
A.able, competent and brave
B.able, competence and bravery
C.ability, bravery and competence
D. No improvement
10)Owing to his negligent, he failed to complete the assignment in time.
A.Owing to his negligence
B. Owing to neglect
C.Due to his negligent
D.No improvement


Answer
1)A
2)C
3)D
4)C
5)A
6)D
7)B
8)B
9)A
10)A

No comments:

Post a Comment