November 12, 2018

English MCQ For WBCS 2019


Direction (1-5) : Sentence Improvement

1) Alok hesitated to listen to what his brother was saying.
(1) listened to hesitate
(2) hesitate listened to
(3) hesitate to listening
(4) No improvement

2)Sita was asked that why she had not attended the prayer
(1) why had she not
(2) that why had she not
(3) why she had not
(4) No improvement

3)This one of the most important inventions of this century.
(1) invention of this century
(2) invention of these centuries
(3) inventions of centuries
(4) No improvement

4)Can you tell me why did you not speak the truth?
(1) why did not you speak
(2) that why did you not speak
(3) why you did not speak
(4) No improvement

5)They are not beware of all the facts.
(1) are not aware for
(2) are not aware of
(3) are not to be aware
(4) No improvement

Direction :(5-10) Fill in the blanks

6)He ——– his living by hard work.
a) earns                                               
b) wins
C) creates                                            
d) able

7)Bread is usually made ——– wheat.
a)of                                                      
b) from
c) with                                                 
d) by

8)Did the child ——– from the chair ?
a) fell                                                    
b) fallen
c) falling                                              
d) fall

9)After initial setback, all ——– programmes were successful due to the initiative of the new dynamic team.
a) consequent                                  
b) subsequently
c) consequently                              
d)subsequent

10)He seemed most amenable ——– my idea.
a) with                                                 
b) to
c) for                                                    
d) None of these

Direction (10-15) : One Word Substitution

11)One who is honourably discharged from service
A. Retired
B. Emeritus
C. Relieved
D. Emancipated

12)Present opposing arguments or evidence
A. Criticise
B. Rebuff
C. Reprimand
D. Rebut

13)The policy of extending a country's empire and influence
A. Communism
B. Internationalism
C. Capitalism
D. Imperialism

14)Of outstanding significance
A. Monumental
B. Rational
C. Ominous
D. Evident

15)Code of diplomatic etiquette and precedence
A. Statesmanship
B. Formalism
C. Hierarchy
D. Protocol



Answer
1)D
2)C
3)D
4)C
5)B
6)A
7)B
8)D
9)D
10)B
11)B
12)D
13)D
14)A
15)D

No comments:

Post a Comment