December 10, 2018

Current Affairs MCQ For WBCS Preliminary 2019

1)Reliance Industries Ltd (RIL) has commissioned the world’s largest Refinery Off-Gas Cracker (ROGC)complex, of 1.5 mtpa capacity, in?
A) Numaligarh
B) Jamnagar
C) Digboi
D) Barauni

2)Which state will host the third edition of the Science Film Festival of India?
A) Assam
B) Tamilnadu
C) Goa
D) Punjab

3)Which country has announced a complete ban on ivory trade?
A) Myanmar
B) China
C) Thailand
D) India

4)Who has become the first batsman to score three hundreds in T20 internationals?
A) Rohit Sharma
B) Colin Munro
C) Kane Williamson
D) Virat Kohli

5)US has announced to have suspended about $2billion in security aid to which country?
A) Afghanistan
B) Pakistan
C) Bangladesh
D) Iraq

6)Which Port Trust has won 'SamudraManthan -Caring Organisation of the Year' award by Bhandarkar Shipping?
A) Mormugao Port Trust
B) Paradip Port Trust
C) Kolkata Port Trust
D) Jawaharlal Nehru Port Trust

7)India's foreign exchange reserves have reached a new high of?
A) $409.4 billion
B) $451.6 billion
C) $435.3 billion
D) $473.5 billion

8)As per Central Statistics Office (CSO), India's GDP will grow at the rate of?
A) 6.7%
B) 6.2%
C) 6.5%
D) 6.9%

9)Which team recently won its third Hopman Cup title?
A) Poland
B) Switzerland
C) France
D) Spain

10)Who has become the richest person of all time as per the Bloomberg Billionaires Index with a net worth of USD 106 billion?
A) Bill Gates
B) Jeff Bezos
C) Warren Buffett
D) Bernard Arnault


Answer
1) B
2) C
3) B
4) B
5) B
6) D
7) A
8) C
9) B
10) B
Top 500 Current Affairs MCQ In 2018-Click Here

No comments:

Post a Comment