December 5, 2018

Current Affairs MCQ For WBCS Preliminary 2019

1)Which state’s government has approved ‘religious minority’ status for Lingayats?
a) Karnataka
b) Telangana
c) Andhra Pradesh
d) Maharashtra

2)Which city hosted the first national workshop on Poshan Abhiyaan?
a) Lucknow
b) New Delhi
c) Bhopal
d) Gandhinagar

3)Which state has recently passed the bill proposing death penalty in rape of girls below 12 years?
a) Haryana
b) Punjab
c) Maharashtra
d) Uttar Pradesh

4)Which state became the first to conduct a household survey exclusively to estimate the Multidimensional Poverty Index (MPI) at the state and district levels?
a) Telangana
b) Andhra Pradesh
c) Odisha
d) Karnataka

5) Which city was ranked as the world’s costliest city in the Economist Intelligence Unit’s latest Worldwide Cost of Living report 2018?
a) Los Angeles
b) Singapore
c) Paris
d) New York

6)Which city was ranked as the world’s cheapest city in the Worldwide Cost of Living report 2018?
a) Chennai
b) Karachi
c) Tel Aviv
d) Damascus

7)Which country announced immediate withdrawal from the International Criminal Court?
a) USA
b) Philippines
c) Israel
d) Venezuela

8)Where will be the 2018 Global Digital Summit organised?
a) Karnataka
b) Odisha
c) Maharashtra
d) Kerala

9)Which company has launched its voice-based virtual assistant for smart devices in Hindi?
a) Google
b) Microsoft
c) Apple
d) Amazon

10)Which state hosted the Indian Science Congress in 2018?
a) Assam
b) Karnataka
c) Goa
d) Manipur


Answer
1) A
2) B
3) A
4) B
5) B
6) D
7) B
8) D
9) A
10) D
Top 500 Current Affairs MCQ in 2018 -Click Here

No comments:

Post a Comment