April 17, 2019

Current Affairs MCQ For WBCS Main 2019

1)Which technology company has launched an application called ‘bolo’ to tutor children to read in Hindi, English?
a) Microsoft
b) Facebook
c) Twitter
d) Google

2) Which nation’s lawmakers have approved a new law that will allow them to punish online media outlets for publishing fake news?
a) India
b) China
c) Russia
d) Pakistan

3)Who has been appointed as the new Prime Minister of the state of Palestine?
a) Mohammad Shtayyeh
b) Mohammad Abbas
c) Muhammad Mustafa
d) Ziad Abu-Amr

4) Which state has increased its reservation
quota of OBCs to 27 per cent?
a) Gujarat
b) Rajasthan
c) Uttar Pradesh
d) Madhya Pradesh

5)Which company became the official
sponsor of ICC World Cup 2019 ?
a) GoDaddy
b) Bira 91 beer
c) MRF Tyres
d) Emirates Airlines

6) India fetched what position in the latest
report of the World Gold Council in terms
of the quantum of gold holding?
a) 3rd
b) 11th
c) 23rd
d) 31st

7) The Geographical Indications Registry granted the GI Tag to four categories of Arabica Coffee. Arabica Coffee is grown specifically in which state?
a) Punjab
b) Sikkim
c) Karnataka
d) West Bengal

8) Which country will host the FIFA U-17
Women's World Cup 2020?
a) France
b) India
c) South Korea
d) Japan

9)Which European country has recently
honoured President Ram Nath Kovind with
its highest civilian order?
a) Chile
b) Spain
c) Croatia
d) Belgium

10) Which nation has decided to make gay
sex, adultery punishable with death by
stoning?
a) North Korea
b) Saudi Arabia
c) Yemen
d) Brunei


Answer
1) D
2) C
3) A
4) D
5) A
6) B
7) C
8) B
9) C
10) D

Know About Parliament Of Different Countries- Click Here
Join Our Telegram GroupClick Here

No comments:

Post a Comment